Cao overleg Transavia cabine van start

20 jan. 2022
Per 31 maart van dit jaar loopt de cao van het Transavia cabinepersoneel af. Om tot een voorstellenbrief te komen, heeft de VNC in november aan alle leden per e-mail gevraagd een wensen-top-5 in te sturen. Het sectiebestuur Transavia heeft half december de voorstellenbrief aan Transavia verstuurd. De inhoud van deze brief is tijdens een online ledensessie op 16 december 2021 met de leden doorgenomen.

Vandaag, donderdag 20 januari heeft de aftrap plaatsgevonden van de cao onderhandelingen. Het overleg van vandaag was niet meer dan een verkennend gesprek tussen de bonden en de werkgever.

Wensen en proces
De VNC heeft tijdens het overleg duidelijk te kennen gegeven in welke vorm zij het overleg graag willen voeren en daarnaast algemeen aangegeven welke doelen wij als VNC voor onze cabineleden voor ogen hebben. Voor de VNC is het tevens uitermate belangrijk om tijdens het proces van onderhandelen op de hoogte te blijven van hetgeen er bij alle andere domeinen binnen de organisatie bereikt gaat worden. Tijdens het overleg van vandaag had Transavia op dat gebied nog geen informatie voor ons.
Transavia deelde ons mede dat zij als werkgever de wens heeft om tijdens dit cao overleg te bouwen aan een mooie nieuwe cao waarin goede afspraken voor het cabinepersoneel zullen worden opgenomen. Wij onderschrijven als VNC vanzelfsprekend deze ambitie.

Klik hier voor de VNC cao voorstellenbrief van cabine. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

De eerstvolgende momenten van cao overleg staan gepland voor maandag 7 februari en maandag 14 februari.

Wij houden jullie op de hoogte.

Lauren Klaassen & Antonie Kloots
Sectiebestuur Transavia


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA