• home
  • Actueel
  • Cao overleg mislukt: KLM blijft te weinig loonsverhoging bieden

Cao overleg mislukt: KLM blijft te weinig loonsverhoging bieden

14 sep. 2019
KLM heeft in de nacht van vrijdag (de 13e) een eindbod op loon gedaan dat aanzienlijk lager was dan door de VNC gevraagd. We hebben dit uiterst teleurstellende eindbod van KLM van 2,5% loonstijging per jaar (voor een periode van 2 jaar en 9 maanden) dan ook afgewezen.

Dit te magere KLM loonbod ligt niet alleen onder het landelijk gemiddelde, het is ook te weinig om de inflatie te corrigeren. De steeds hogere dagelijks lasten worden dus niet gecompenseerd en dat voel je in je financiën want je koopkracht daalt.

Het percentage loon kon wat KLM betreft nog wel iets verhoogd worden maar dan moest er wel worden ingegrepen in de winstdelingsregeling. Oftewel dan zouden we zelf de rekening kunnen betalen omdat het verschil uit eigen zak komt.

Naast het veel te lage eindbod op loon was eveneens het tussenresultaat op inhoudelijke arbeidszaken vanuit KLM onvoldoende.

Onvoldoende beloning en dat in een feestelijk jaar...
De VNC heeft steeds aangegeven dat het na twee topjaren, mede dankzij de enorme inzet van het personeel middels productiviteitsverhoging, nu echt tijd is voor een goede structurele loonsverhoging. KLM heeft hier echter onvoldoende gehoor aan willen geven en kiest in plaats van een passende beloning voor haar personeel opnieuw voor onrust brengen onder het korps. En dat in het jaar dat we met z’n allen een prachtig eeuwfeest te vieren hebben.

Na een periode van maanden en een afgelopen week van bijna dag en nacht intensief cao overleg is dit de betreurenswaardige uitkomst. Nu het eindbod van KLM door ons is afgewezen gaan we overwegen hoe nu verder... We zullen de ontstane situatie in ieder geval met onze Ledenraad gaan bespreken en de reacties van leden inventariseren.

Wij houden jullie op de hoogte.

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA