Cao overleg KLM Cityhopper

26 feb. 2015

Vandaag was er cao-overleg tussen KLC, VNC en UNC. Allereerst hield Boet Kreiken, managing director KLC, een inleidend verhaal over de financiële situatie van het bedrijf. Hierna deed KLC een voorstel voor het tekenen van een kortlopende cao tot 1 maart 2015 met 0% loonsverhoging
Vandaag was er cao-overleg tussen KLC, VNC en UNC. Allereerst hield Boet Kreiken, managing director KLC, een inleidend verhaal over de financiële situatie van het bedrijf. Hierna deed KLC een voorstel voor het tekenen van een kortlopende cao tot 1 maart 2015 met 0% loonsverhoging.

Afgelopen september zijn de partijen uit elkaar gegaan in afwachting van een loonbod van KLC. Wij zijn dan ook zeer teleurgesteld dat KLC vandaag geen loonbod wilde doen.

Nul procent
Wij zijn vanmiddag uit elkaar gegaan met de volgende afspraken. KLC komt met een uitgewerkt voorstel omtrent loonschalen 6, 7, 8 en de trial voor unfit to fly. KLC heeft al akkoord gegeven om de maximering van de vier stretches te verlengen tot 1 juli 2016 en 1 superjoker toe te voegen. Echter, hun loonbod blijft nog steeds op nul procent.

Kom met je mening
De VNC wil met jullie -onze leden- discussiëren over de ontstane situatie en over het niet geven van een loonbod. Wij nodigen jullie dan ook uit op het VNC kantoor voor een informatiebijeenkomst en wel op donderdag 12 maart vanaf 13.00 uur. Dan kun je jouw input en mening geven omtrent deze situatie. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

Wij hopen jullie dan te zien!

Sectiebestuur KLC

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA