Cao onderhandelingen transavia.com muurvast

25 apr. 2014

Afgelopen week was er cao overleg met transavia.com waarbij opnieuw is gebleken dat de VNC en het bedrijf ver van elkaar verwijderd zijn. In het integrale voorstel van transavia.com is het merendeel van onze voorstellen afgewezen en is het loonbod minimaal. Het bedrijf zegt nee
Afgelopen week was er cao overleg met transavia.com waarbij opnieuw is gebleken dat de VNC en het bedrijf ver van elkaar verwijderd zijn.  

In het integrale voorstel van transavia.com is het merendeel van onze voorstellen afgewezen en is het loonbod minimaal. Het bedrijf zegt nee tegen extra loonschalen voor pursers en cabin attendants; er is geen employabilitybonus mogelijk om te besteden aan een opleiding en inkomsten uit nevenfuncties worden niet pensioendragend.

Biedsysteem
transavia.com is bereid te kijken of een biedsysteem voor het cabinepersoneel tot de mogelijkheden behoord. De VNC is voornemens om in een werkgroep te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van meer grip op het rooster. Iets waar de VNC veel voordeel in ziet en dan ook al jaren voor pleit. transavia.com geeft echter aan dat het wellicht noodzakelijk is dat de WRR (Werk- en Rusttijden Regeling) vereenvoudigd moet worden als er naar een biedsysteem wordt overgegaan. De VNC vindt dat cabinepersoneel de afgelopen jaren al genoeg heeft ingeleverd door de productiviteitsverhoging van rond de 10 %. We blijven daarom erg kritisch meekijken.

Eveneens start de VNC een werkgroep om naar oplossingen te zoeken voor de problemen die samenhangen met de nieuwe flexwet.

De VNC wil met haar leden overleggen
Omdat de cao onderhandelingen muurvast zitten, wil de VNC met haar leden overleggen. Jullie zijn van harte welkom op woensdag 21 mei van 14:00 - 17:00 uur en op maandag 26 mei van 10:00 - 12:30 uur. Jullie Cao staat op de agenda! Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te komen maar wel input hebben, mail ons dan op sectiebestuur.transavia.com@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia.com

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA