• home
  • Actueel
  • Cao onderhandelingen met transavia opgeschort

Cao onderhandelingen met transavia opgeschort

28 nov. 2016
Afgelopen vrijdag heeft de VNC urenlang onderhandeld met transavia om tot een nieuwe Cao te komen. Het positieve nieuws van dit derde Cao gesprek is dat transavia en de VNC elkaar op een aantal punten lijken te naderen. Ook was de onderhandelingssfeer goed maar daar koop je geen brood voor: transavia is niet bereid een structurele loonsverhoging af te spreken. Zij wil dat alleen doen als er besparingen tegenover staan, de VNC heeft de CAO onderhandelingen uiteindelijk opgeschort. De VNC boodschap is en blijft helder: na jaren stilstand is het tijd voor een structurele loonsverhoging. Tijdens vorige onderhandelingen werd op drukbezochte VNC ledenvergaderingen besloten tot ludieke acties om de impasse te doorbreken. De aankondiging alleen al had effect, er kwam een resultaat dat door de leden is goed gekeurd. Tegelijkertijd heeft de VNC toen al middels een brief aan transavia aangekondigd dat bij de volgende - dus huidige - Cao onderhandelingen er weer ruimte moet zijn voor structurele loonsverhoging. Wij vinden dat noodzakelijk na zoveel jaren van stilstand, stilstand is namelijk achteruitgang.
 
Leden VNC, we hebben jullie nodig!
De loonsverhoging is echter het grote struikelblok omdat het bedrijf die niet wil geven tenzij er in ruil er voor besparingen komen... De VNC heeft dat resoluut afgewezen want wij zetten niet in op een structurele loonsverhoging die je uiteindelijk zelf betaalt. Een sigaar uit eigen doos noemen we dat. Het bedrijf is slechts genegen tot het uitkeren van een eenmalige uitkering.
 
We willen op korte termijn met jullie in gesprek over wat er speelt. Daarvoor plannen we ledenbijeenkomsten in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam om samen met  jullie de vervolgkoers richting transavia te bepalen. Binnenkort ontvangen jullie uitnodigingen voor de ledenbijeenkomsten, we hebben jullie nodig, juist nu! Steun de VNC, jouw vereniging die opkomt voor jullie belangen bij transavia. Samen sterk!
 
Heb je vragen of input, ideeën mening, of vragen naar sectiebestuur.transavia.@vnconline.nl
 
Sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA