• home
  • Actueel
  • Cao-onderhandelingen met KLM krijgen vervolg

Cao-onderhandelingen met KLM krijgen vervolg

16 sep. 2022
Na het Cao-overleg tussen KLM en de cabinebonden zijn we vanavond nog zonder resultaat uit elkaar gegaan. De VNC en KLM zitten tot nu toe met name op gebied van koopkrachtherstel te ver uit elkaar. Wij willen nu reële koopkrachtverbetering, want de inflatie raakt iedereen keihard. Ook op een paar andere punten is er tot dusver geen overeenstemming.

In deze extreem moeilijke tijd vinden wij dat KLM haar verantwoordelijkheid moet nemen in realistische koopkrachtverbetering voor haar personeel, hetgeen de overheid ook vraagt van werkgevers.

Dooronderhandelen
Met alle begrip voor het feit dat jullie snel een uitkomst willen, kiezen we er voor om door te onderhandelen met als doel uiteindelijk een respectabel resultaat voor alle cabineleden te behalen. Meer informatie kunnen we zo middenin het onderhandelingsproces niet delen, dat zou ons in de wielen kunnen rijden. Hiervoor vragen we jullie begrip. Het overleg met KLM en de cabinebonden zal op een nog nader te bepalen datum worden voortgezet. De tussentijd benutten we om in beraad te gaan.

De VNC delegatie werkt toe naar een principeakkoord met essentiële verbeteringen voor alle huidige en toekomstige cabineleden. Klik op ons eerdere bericht met daarin de VNC Cao-voorstellenbrief en een toelichting op onze inzet.

VNC infosessies KLM leden
In onze KLM leden infosessies geven we jullie de achtergronden op de actualiteit en daarbij is de mening van onze leden belangrijk! Maandag 26 september om 14.00 uur is de eerstvolgende sessie, klik hier voor jouw aanmelding. We zien er naar uit jullie te zien/spreken!

Roberto Tunzi, Marije Kroese, Ingrid Brama, Ivo Kruse Koster, Carolina Bouwer, Chris van Elswijk
KLM sectiebestuurders

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA