Cao onderhandelingen met KLC gestart

28 mei 2014

Vanmiddag hebben de eerste CAO onderhandelingen tussen de VNC en KLM Cityhopper plaatsgevonden. Onze voorstellenbrief is gebaseerd op basis van de door jullie ingevulde enquête. Alle partijen hebben de ruimte gekregen om de voor hen belangrijke punten te vertellen. De VNC
Vanmiddag hebben de eerste CAO onderhandelingen tussen de VNC en KLM Cityhopper plaatsgevonden. Onze voorstellenbrief is gebaseerd op basis van de door jullie ingevulde enquête.


 

Alle partijen hebben de ruimte gekregen om de voor hen belangrijke punten te vertellen. De VNC heeft de volgende punten naar voren gebracht:

- Unfit to fly kunnen melden;

- Maximering van 4 stretches verlengen;

- Minimale rust op buitenstation verlengen;

- Structurele loonsverhoging van 3% per 1 maart 2014;

- Toevoegen van salarisstappen 6, 7, 8 aan de loonschalen van CA1 en CA2;

- Betere verdeling stretches;

- Kortere reserveperioden;

- Kortere reservetijden;

- Geen uitslaap naar inslaap (voldoende rust).

De laatste vier punten worden meegenomen naar de 'Werkgroep roosteropbouw. De eerste bijeenkomst van deze werkgroep vindt plaats op dinsdag 10 juni 2014.

KLC heeft aangegeven dat alle bovenstaande punten bespreekbaar zijn, echter dit betekent nog niet dat we deze punten binnen hebben. Afgesproken is dat KLC en de VNC een aantal punten concreter maken en deze elkaar zullen toezenden. KLC heeft aangegeven op een paar zaken terug te komen maar zich hierin eerst nog beter te willen verdiepen. KLC komt voor het eind van volgende week met een nieuwe datum voor het CAO overleg komen. 

Mochten jullie nog vragen hebben over bovenstaande dan horen wij dat graag. Je kunt ons bereiken via sectiebestuur.klc@vnconline.nl 

Sectiebestuur KLC

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA