Cao-onderhandelingen KLC van start

16 mrt. 2022
Gisteren, dinsdag 15 maart, heeft het eerste Cao-overleg tussen de VNC en KLC plaatsgevonden. Het zogeheten kick-off overleg is bedoeld om de voorstellen van beide partijen te bespreken en toe te lichten.

Insteek VNC
Op basis van de resultaten uit de eerder verstuurde Cao-enquête, feedback uit diverse infosessies en (mondelinge) input van leden hebben we een voorstellenbrief opgesteld met daarin de belangrijkste punten. We hebben aangegeven een duidelijk doel voor ogen te hebben waarin ook voor KLC het korps centraal moet staan. We focussen ons onder andere op loon, contractvormen en de Werk en Rusttijden Regeling (WRR).

Insteek KLC
Ook vanuit de werkgever worden er logischerwijs voorstellen gedaan. KLC heeft onder andere diverse voorstellen gedaan op gebied van de WRR, maar nog niet op het gebied van loon en de looptijd van deze Cao. We verwachten wel dat KLC hier spoedig mee komt, omdat dit zeker in deze tijden een wezenlijk onderdeel is van de arbeidsvoorwaarden.

Proces
Beide partijen hebben nu hun voorstellen gepresenteerd, en zullen deze bestuderen om bij het volgende overleg met een reactie te kunnen komen. Tegelijkertijd gaan we onze eigen voorstellen verder uitwerken om vervolgens concreter te kunnen onderhandelen.

We zullen jullie de komende tijd op de hoogte blijven houden van de procesgang. Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, horen we dat graag: email naar sectiebestuur.klc@vnconline.nl of bel met 020-5020480.

KLC Sectiebestuur
Cas Voskuyl & Luc van der Eijk

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA