• home
  • Actueel
  • Cabinepersoneel easyJet gaat massaal akkoord met cao-voorstel

Cabinepersoneel easyJet gaat massaal akkoord met cao-voorstel

19 mrt. 2020
Hoewel de online stemming over het principeakkoord tussen easyJet en de VNC pas maandag 16 maart van start ging, heeft de overgrote meerderheid van het cabinepersoneel hun stem al uitgebracht en vrijwel unaniem in positieve zin.

De bedoeling was om collega’s een week de tijd te geven om te stemmen, maar gezien de huidige ontwikkelingen en het feit dat het cao-akkoord met deze uitslag statistisch gezien niet meer kán worden afgewezen, heeft het sectiebestuur besloten de stembussen vandaag om 18:00 al te sluiten. Het cao principe akkoord is daarmee aangenomen en zal per 1 april 2020 worden geïmplementeerd. Inmiddels hebben wij easyJet per brief (klik hier) op de hoogte gesteld van de stemming.

Wij willen alle easyJet collega’s bedanken voor hun stem en belangstelling de afgelopen tijd en hopen dat deze snelle uitslag en het positieve resultaat bij zullen dragen aan meer duidelijkheid en rust onder de crews.

Morgen zullen wij nog overleg hebben met vertegenwoordigers van easyJet over de huidige stand van zaken en eventuele aanvullende maatregelen voor de Amsterdam base. Over de uitkomst daarvan zullen we jullie zo spoedig mogelijk informeren.

Sectiebestuur easyJet

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA