• home
  • Actueel
  • Cabinekorps loopt warm: halfway heeft 43% gestemd

Cabinekorps loopt warm: halfway heeft 43% gestemd

4 apr. 2013

Het cabinekorps begint warm te lopen voor de GC- en OR verkiezingen. Elf dagen na opening van de stembus leidt deze warming up tot een stempercentage van 43%. Er zijn echter nog elf dagen te gaan en we hopen dan ook op een verdubbeling van de huidige stand! Cabinepersoneel is verreweg de
Het cabinekorps begint warm te lopen voor de GC- en OR verkiezingen. Elf dagen na opening van de stembus leidt deze warming up tot een stempercentage van 43%. Er zijn echter nog elf dagen te gaan en we hopen dan ook op een verdubbeling van de huidige stand!

Cabinepersoneel is verreweg de grootste groep werknemers bij KLM en de VNC is verreweg de grootste vakbondsvertegenwoordiger bij KLM. Help ons ook de grootste Groepscommissie en Ondernemingsraad fractie te worden! Alleen met jouw stem kunnen we onze daadkracht nog verder vergroten.*

 

Wat heeft de VNC bereikt?
VNC bereikte afgelopen jaar onder meer: behoud van werkgelegenheid; het in tact houden van onze WRR; de terugkeer van 16% opslag op de sundries waardoor het daggeld weer terug is op het oude niveau (met behoud van de Purser boven de sterkte); de voor sommige verplichte variabele uitkering kan worden omgezet in een vaste dertiende maanden en in de tussen-cao een 1,25% structurele loonsverhoging per 1-1-2012 en eenmalige 1,25% per 1-4-2012 geregeld. Gezien de situatie waarin de economie verkeert en het feit dat KLM drastische bezuinigingen van cabinepersoneel verwachtte heeft de VNC al met al gevochten voor een aanvaardbare cao.

Balans werk en privé
De VNC'ers in de GC en OR maken zich sterk voor bijvoorbeeld: prima omloopschema's; goede crewhotels; toereikende daggelden; veilig werkmateriaal en crewvervoer; efficiënte werkomgeving; behoud van nevenfuncties; toereikende uniform- en kofferverstrekking en een eerlijke klachtenprocedure. De balans binnen de AF/KLM groep wordt ook door hen bewaakt, denk aan het feit dat KLM ook mooie nieuwe bestemmingen krijgt en qua frequenties niet onderdoet voor AF.

Hoe kunnen we jou op deze manier blijven ondersteunen? Door zoveel mogelijk zetels te halen, dus stem VNC, lijst 2! Het is 10 seconden werk voor jouw toekomst en voor het goede doel (WoS): open direct jouw www.KLM4u.com klik op de mail van infowebelect.eu die je 25 maart en onlangs opnieuw hebt gekregen en stem.

Wij krijgen van een enkeling bericht dat men geen link heeft gehad of dat deze niet werkt. Mail in dat geval naar OR.Verkiezingen@klm.com, zij kunnen je helpen. Meld het echter ook bij ons, want op die manier kunnen wij bijhouden om hoeveel collega's het gaat en eventueel actie ondernemen richting KLM.  

*Voor alle stemmers onder ons: bedankt! Jullie kunnen de stemoproep als onverstuurd beschouwen.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA