• home
  • Actueel
  • Cabinecollega en VNC (ere)lid Mathi Bouts opnieuw lid Raad van Commissarissen AF-KL

Cabinecollega en VNC (ere)lid Mathi Bouts opnieuw lid Raad van Commissarissen AF-KL

17 apr. 2019
Fotobijschrift: AF-KL Commissaris Mathi Bouts te midden van Trudy Bijl en Paulette van den Berk, VNC vertegenwoordigers van de Europese OR.

Wij zijn enorm blij en trots dat Mathi Bouts - KLM cabinecollega en VNC (ere)lid - wederom voor alle KLM’ers de medewerkersbelangen gaat vertegenwoordigen in de top van Air France- KLM. Vandaag is hij namelijk voor de tweede maal unaniem benoemd tot Commissaris van AF-KL.

De VNC collega’s feliciteren Mathi van harte!

Voor grond-, cockpit- en cabinepersoneel
De afgelopen anderhalf jaar heeft hij in deze belangrijke overkoepelende functie zijn kennis en kunde op groepsniveau ingezet voor de grond-, cockpit- en cabinecollega’s. Zijn harde werken is klaarblijkelijk naar grote tevredenheid gegaan want de Europese Ondernemingsraad koos opnieuw voor Mathi, die wiskunde en filosofie studeerde en senior purser is. Die verkiezing was onder collega’s uit diverse landen en beroepsgroepen en hij vertegenwoordigt daarmee alle werknemers.

Begonnen als VNC GC en OR fractielid
Met de nu lopende Ondernemingsraadverkiezingen is het wel leuk om te benoemen dat Mathi ooit begon als GC en later OR fractielid namens de VNC, vervolgens voorzitter van de KLM OR werd en vicevoorzitter van de Europese OR. We hadden en hebben dus VNC toppers.
In 2014 werd Mathi door ons Algemeen Bestuur benoemd tot erelid nadat hij in 2010 al Lid van Verdienste was geworden. Voor de VNC was hij onder andere nauw betrokken bij het oprichten van EurECCA, de Europese organisatie met een zetel in Brussel en met verschillende deelnemers uit verschillende Europese landen.

Door zijn werk in de diverse medezeggenschapsorganen heeft Mathi een schat aan ervaring opgebouwd die hij nu opnieuw kan inzetten.

We wensen Mathi weer heel veel succes met zijn werkzaamheden als lid van de RvC!

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA