• home
  • Actueel
  • Cabinebonden en KLM naderen elkaar, overeenstemming op hoofdlijnen

Cabinebonden en KLM naderen elkaar, overeenstemming op hoofdlijnen

1 okt. 2020
UPDATE:
Beste collega’s, nog even ter verduidelijking tov andere media: er is overeenstemming op hoofdlijnen, KLM moet nog invulling geven aan een aantal zaken gevraagd door de VNC. Als we de concrete voorstellen op papier ontvangen dan kan alles in protocollen worden gegoten en komt het uiteindelijk hopelijk tot een volledig akkoord. Zodra we akkoord hebben komen we direct terug met alle inhoudelijke informatie.


Het is 1 oktober, de dag dat KLM met een herstructureringsplan naar Den Haag moet, als onderdeel van de voorwaarden voor overheidssteun. KLM had daarbij heel graag een akkoord gehad met alle bonden over de reductie van arbeidsvoorwaarden en een Sociaal Plan. Tot op het allerlaatste moment voor de deadline van vandaag werd daarover onderhandeld, ook met de cabinebonden.

Inmiddels is het vroeg in de ochtend en kunnen wij helaas nog niet spreken van een akkoord bij het ​cabinedomein. De partijen zijn elkaar genaderd, maar zullen over een aantal fundamentele zaken en de invulling van details nog verder moeten praten.

De VNC wacht nog op concrete informatie en aanvullende voorstellen aan de kant van KLM. Zodra we akkoord hebben komen we direct terug met alle inhoudelijke informatie.

Sectiebestuur KLM

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA