• home
  • Actueel
  • Breng je stem uit op de transavia ledenvergadering!

Breng je stem uit op de transavia ledenvergadering!

16 feb. 2016

Op 30 april 2013 was onze huidige cao verlopen. Nu, na ruim twee-en-een-half jaar van onderhandelen ligt er een nieuw principeakkoord. Het is een lang en moeilijk traject geweest. In de ledeninfosessies die de VNC heeft gehouden, hebben we uitvoerig stil gestaan bij het proces en de verschillende kostenbesparingen die op de onderhandelingstafel hebben gelegen. Het sectiebestuur is tevreden dat veel van deze besparingen uiteindelijk door transavia van tafel zijn gehaald.
Veranderingen zijn niet altijd leuk maar wel noodzakelijk om als bedrijf te kunnen blijven concurreren. De VNC begrijpt en ziet dit ook, maar wil ook zien dat er geïnvesteerd wordt in het cabinepersoneel. Ondanks de kostenbesparingen zitten er ook elementen in het principeakkoord waar wij bij gebaat zijn. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van de Optimizer en het biedsysteem, waarmee het mogelijk is om meer grip op het rooster te krijgen dan nu het geval is. 

Ledenvergaderingen
Je kunt je stem uitbrengen op één van de ledenvergaderingen die we deze week zullen houden. We zullen voor het eerst ook in Eindhoven en Rotterdam aanwezig zijn om onze collega's daar te tegemoet te komen. Het laatste deel van de toelichting op het principeakkoord vind je hier. Klik hier. Je kan vóór, tegen of blanco stemmen. Wanneer de meerderheid vóór stemt, zal het protocol in werking treden. Bij een nee zullen we terug naar de onderhandelingstafel moeten. De consequentie hiervan zal in ieder geval zijn dat het onzeker is wanneer er dan wel een cao akkoord zal worden bereikt. Ook betekent dit niet automatisch dat dit tot betere resultaten zal leiden.

We hebben het al vaak gezegd, maar je kan ons altijd bereiken op sectiebestuur.transavia@vnconline.nl voor al je vragen en/of opmerkingen. We hopen jou op één van de ledenvergaderingen te zien!

Sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA