• home
  • Actueel
  • Boventalligheid KLM cabinepersoneel voor huidige adviesaanvraag bijna opgelost

Boventalligheid KLM cabinepersoneel voor huidige adviesaanvraag bijna opgelost

31 dec. 2020
Om dit moeilijke jaar op de valreep toch enigszins positief af te sluiten, het volgende: dankzij gezamenlijke inspanningen is het doel om de boventalligheid uit de huidige adviesaanvraag zonder gedwongen ontslag van KLM cabinepersoneel op te lossen bijna bereikt!

Met de twee Vrijwillige vertrekregelingen (VVR) en het niet aanvullen van natuurlijk verloop (meestal pensioneringen) is er al een groot deel van de boventalligheid voor de eerste adviesaanvraag weggenomen. Middels detachering naar KLC ziet het er naar uit dat zo’n 130 cabinecollega’s voor een jaar of langer aan het werk kunnen blijven binnen de KLM groep.

Update volgt in het nieuwe jaar
De getallen en aantallen van detachering zullen door KLC en KLM worden verwerkt, waarbij het wachten is op het exacte resultaat. De cijfers kunnen op fulltime basis (FTE) namelijk nog iets fluctueren, mede omdat de gedetacheerden de keuze hebben om hun deeltijdpercentage aan te passen. De update van deze getallen zullen in het nieuwe jaar volgen als alle aanvragen zijn behandeld. Gelukkig zijn er over het mogelijk verder aanvullen van de eenjarige detachering in het Sociaal Plan goede afspraken gemaakt.

Digitale leden-infosessies
Om jullie ook in het nieuwe jaar weer te kunnen bijpraten, organiseren we live digitale KLM leden-infosessies. Op onderstaande data staan er weer gepland:

• maandag 11 januari 10.00 – 11.00 uur

• vrijdag 15 januari 10.00 – 11.00 uur

• vrijdag 22 januari 10.00 – 11.00 uur

Tot slot wensen we jullie een fijne jaarwisseling en een veel beter nieuw jaar. Ook in 2021 gaan wij ons inzetten voor zo goed mogelijke resultaten voor onze cabinecollega’s!


Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Chris van Elswijk, Annette Groeneveld, Ivo Kruse Koster en Roberto Tunzi,
KLM bestuur VNC
Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA