Bonden sturen KLM gezamenlijk cao-ultimatum

14 aug. 2019
Vandaag, woensdag 14 augustus 2019, hebben de grond-, cockpit- en cabinebonden waaronder de VNC gezamenlijk een brief aan KLM gestuurd waarin zij het bedrijf een ultimatum stellen. De brief (klik hier) bevat een dringende oproep aan KLM om met een concreet en substantieel verbeterd loonbod te komen.

Op 11 juli jl. werd het cao-overleg met KLM door de werknemersvertegenwoordigers beëindigd. Het loonbod werd dermate ondermaats bevonden, dat verder onderhandelen volgens de bonden niet langer aan de orde was. Ook de VNC was deze mening toegedaan en stond volledig achter de beslissing te stoppen met het overleg.

In de periode daarna is vanuit de bonden verschillende keren de oproep gedaan aan KLM om met een concreet, schriftelijk tegenbod te komen dat een substantiële verbetering op het loonbod laat zien. KLM gaf daarop aan dat zij weliswaar verder willen praten over loon en looptijd, maar pas met een concreet bod willen komen als alle partijen weer formeel aan tafel zitten.

Om de patstelling die is ontstaan te doorbreken en het overleg op korte termijn te kunnen hervatten, is er nu een ultimatum neergelegd waarop KLM vóór 19 augustus dient te reageren.

De VNC is van mening dat personeel ook kapitaal is waarin geïnvesteerd moet worden en verwacht dat KLM eveneens tot die conclusie zal komen.

KLM sectiebestuur   

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Het gaat om jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA