Bijschrijven KLC uren naar KLM geregeld

25 apr. 2014

Recent stond er in het VNC Magazine dat er vragen zijn over het al dan niet overschrijven van de KLC vlieguren bij overgang naar KLM. Dit heeft een topic op KLM Facebook opgeleverd. De VNC heeft dit onderwerp daarop opnieuw aangekaart bij KLM en zij laat weten dat het proces sinds eind
Recent stond er in het VNC Magazine dat er vragen zijn over het al dan niet overschrijven van de KLC vlieguren bij overgang naar KLM. Dit heeft een topic op KLM Facebook opgeleverd.

De VNC heeft dit onderwerp daarop opnieuw aangekaart bij KLM en zij laat weten dat het proces sinds eind vorig jaar goed verloopt. Een maand na overgang van de betreffende collega's stuurt KLC hun vlieguren met vermelding van naam en personeelsnummer naar KLM. Laatstgenoemde verwerkt deze gegevens vervolgens. 

Uren uit een ver verleden
Mocht het in een 'ver verleden' niet goed zijn gegaan dan kunnen deze zaken handmatig worden uitgezocht. Het kan dan wat langer duren omdat het uitzoeken van documentatie nu eenmaal wat complexiteit met zich meebrengt. Het zou nu echter in principe goed moet gegaan maar bij twijfel kun je je melden bij KLM (of bij de VNC) om het uit te laten zoeken. De vlieguren tellen overigens alleen mee voor de vliegurenspelden en hebben verder geen consequenties. Niettemin begrijpen we dat het leuk is om je speld te krijgen op het juiste moment.

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA