• home
  • Actueel
  • Air France-KLM cijfers: €1,5 miljard verlies maar kleine lichtpuntjes zichtbaar

Air France-KLM cijfers: €1,5 miljard verlies maar kleine lichtpuntjes zichtbaar

2 aug. 2021
De VNC, andere bonden en de Ondernemingsraad kregen vandaag een toelichting vanuit de KLM directie op de KLM-AF cijfers van de eerste helft 2021. Het zijn nog steeds rode cijfers maar de eerste tekenen van herstel zijn zichtbaar.

KLM CFO Swelheim begon de bijeenkomst met te benoemen dat hij ‘dankbaar en tevreden is over ieders inzet in de al 17 maanden durende coronacrisis’.

Groeiende bezetting
De omzet steeg op jaarbasis naar €1,2 miljard, niettemin is het operationeel verlies van KLM nog steeds fors maar wel een stuk lager dan vorig jaar. Komende van €337 miljoen verlies in het eerste kwartaal 2021 is het in het tweede kwartaal gezakt naar €185 miljoen.
Vooral bij KLM en dochters KLC en Transavia zette het herstel in het tweede kwartaal (Q2)  zachtjes aan door. Zo bedraagt momenteel de bezettingsgraad in totaal zo’n 7 miljoen passagiers, tegen nog geen 2 miljoen passagiers tussen januari en april dit jaar.

AF-KLM
Voor deze zomer is de verwachting dat AF-KLM rond de 65% van de pre-corona capaciteit zal kunnen uitvoeren. Voor het laatste kwartaal van 2021 zijn de verwachtingen hoger, maar het is uiteraard moeilijk voorspelbaar omdat de daadwerkelijke resultaten sterk afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom corona. Niettemin is de hoop om eind van het jaar uit de rode cijfers te kruipen.

Volhouden!
Het doet ons allemaal veel dat - de buiten onze macht liggende effecten van - corona zo’n impact heeft op de (bedrijfs)resultaten. Gelukkig hebben we - mede dankzij vele collega’s die de VVR kozen en detacheringen van KLM’ers naar KLC of Transavia - alle cabineleden met een vast contract aan boord weten te houden. Samen blijven we sterk, dat is zeker in lastige tijden belangrijk!

Traditiegetrouw zijn de cijfers eerder met de media gedeeld waardoor jullie al nieuws- en opiniestukken in de pers hebben kunnen zien. Voor de exacte resultaten verwijzen we naar de bedrijfspublicaties.

VNC sectiebestuurders


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Word nu ook lid/Become a member

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA