Aftrap KLM breed cao proces

9 mei 2019
foto: de KLM cabinecollega's uit het VNC onderhandelingsteam (inclusief backoffice) vlnr: Annette Groeneveld, Ivo Kruse Koster, Ingrid Brama, Chris van Elswijk, Carolina Bouwer, Roberto Tunzi en Nol Visser Op de foto ontbreekt onderhandelaar/woordvoerder Victor Kloos.

Vandaag was de aftrap van het KLM brede cao proces. Er zijn verkennende gesprekken geweest tussen KLM en alle betrokken werknemersorganisaties, waaronder de VNC delegatie.

Vandaag is gebruikt voor het afstemmen van het proces. Zoals je kunt lezen in de gezamenlijke brief (klik hier) van alle bonden geven wij allemaal de voorkeur aan een gebruikelijk, volwaardig cao traject. Dit in reactie op KLM die het onderhandelingstraject in twee delen wil opknippen, waarvan wij nut en noodzaak niet zien.

Alle bonden willen binnen afzienbare tijd tot een akkoord komen in ieders eigen domein (cabine, cockpit en grond). Met als inzet zowel een substantiële loonparagraaf als een aantal inhoudelijk punten die invulling moeten geven aan de wensen van leden.

Het overleg werd nu bepaald door het inrichten van het cao traject, wat moet leiden tot een soepel verloop naar een formele onderhandelingsfase en uiteindelijk tot een nieuwe cao.

Volgende week gaan we verder!

KLM sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA