• home
  • Actueel
  • Actiebereidheid 4e dag KLM werkonderbrekingen tegen de 60%

Actiebereidheid 4e dag KLM werkonderbrekingen tegen de 60%

30 okt. 2016

Ook vandaag, de dag dat de door KLM eenzijdig opgelegde 'beroerde' -1CA maatregel inging, is er weer groot verzet getoond vanuit het korps. Maar liefst tegen de 60% heeft zich bij de bonden als actievoerder ingeschreven voor de 20 minuten werkonderbreking! Wij bedanken alle deelnemers voor hun steun.
De VNC en FNV Cabine hebben tot deze actie besloten omdat de boodschap van KLM slechts een herhaling van zetten blijft. Hiermee probeert het KLM management zichzelf op 2-0 voorsprong te zetten nog voor de cao onderhandelingen zijn begonnen! 

KLM liet dit weekend de oude boodschap in een nieuwe verpakking ditmaal uit monde van COO De Groot komen. En ook de formele reactie van KLM gisteravond op onze brief was hetzelfde liedje. 

Terugkopen wat van ons is...

Er is bij de directie bereidheid tot het 'afkopen' van de eenzijdig ingevoerde -1 CA maatregel door er direct een evenredige bezuiniging voor terug te leveren. Ook op pensioenen lijkt een deal mogelijk als we nu even zonder cao-overleg tekenen voor verregaande cao bezuinigingen. We zeggen het nogmaals: het pensioengeld (€50 miljoen) is geld van het cabinekorps, geld van ons dat KLM 'parkeert' op het hoofdkantoor, wij noemen dat achterhouden! Wij gaan geen zaken inleveren om zo ons eigen geld (pensioen is uitgesteld loon) terug te krijgen. Als we hiermee akkoord zouden gaan, laten we het gebeuren dat KLM zichzelf, met haar nieuwe tactiek van opleggen in plaats van overleggen, op 2-0 voorzet voordat de onderhandelingen zijn gestart! 

Hoe duidelijk kan dit signaal zijn

Het is inmiddels beschamend om te constateren dat KLM in staat is in korte tijd bij zoveel werknemers hun blauwe gevoel te laten verbleken en dit hele duidelijke signaal nog altijd opzij schuift.

Onze boodschap naar jullie en naar KLM is altijd heel duidelijk geweest en blijft dat ook: een fatsoenlijke compensatie voor de invoering van een vaste premieregeling, de -1 ca van tafel en dan is de VNC per direct beschikbaar om de cao onderhandelingen op basis van gelijkwaardigheid te starten. De VNC en FNV cabine en alle collega's die deelnamen,  hebben deze boodschap vandaag opnieuw kracht bijgezet.

VNC en FNV cabine gaan morgenmiddag in overleg over het vervolg van ons gezamenlijke actietraject, we blijven vastberaden. Zodra er meer bekend is, delen we dat via de bekende kanalen.

 

KLM Sectiebestuur 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA