Actie zorgt voor uitstel en hopelijk afstel

24 jan. 2013

De Walk out for Safety actie afgelopen dinsdag op Schiphol en op 18 andere Europese luchthavens heeft al enig succes geboekt. De beslissing over de voorgenomen verslechtering van onze werk- en rustomstandigheden die ze in Brussel moeten gaan nemen is uitgesteld tot dit najaar. Er wordt
De Walk out for Safety actie afgelopen dinsdag op Schiphol en op 18 andere Europese luchthavens heeft al enig succes geboekt. De beslissing over de voorgenomen verslechtering van onze werk- en rustomstandigheden die ze in Brussel moeten gaan nemen is uitgesteld tot dit najaar.

Er wordt dus meer tijd genomen om zich te buigen over dit dossier met onder meer wetenschappelijke stukken die onderbouwen dat de voorgenomen aanpassingen in de EU/FTL (European Flight Time Limitations) onacceptabel zijn. Verder zijn er twee bijeenkomsten met de betrokken partijen gepland om alle afwegingen mee te laten wegen in de uiteindelijke beslissing.

Publieke en politieke aandacht
Ruim 300 Nederlandse cabine- en cockpit collega's waren 22 januari in touw met een publieksvriendelijke actie om de absurde voorstellen omtrent onze werk- en rusttijden onder de aandacht te brengen van de publieke en politieke opinie. Je zult de massale media aandacht voor onze actie vast niet hebben gemist, bijna elk journaal en ook de schrijvende pers besteedde er aandacht aan.

Wil je de voors en tegens weten van de overkoepelende organisaties? Kijk dan op onderstaande links:

ETF: http://www.itfglobal.org/etf/index.cfm

ECA: http://www.eurocockpit.be/stories/20130115/22-january-walkout-for-safety-action-day

EASA: http://easa.europa.eu/communications/press-releases/2013/EASA-press-release-22012013.html

ECA: http://www.facebook.com/notes/european-cockpit-association-eca/easa-defends-its-baby/10151347257814284

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA