• home
  • Actueel
  • Actie tegen vliegtaks: vervoer naar Den Haag staat klaar!

Actie tegen vliegtaks: vervoer naar Den Haag staat klaar!

7 okt. 2013

Morgen (dinsdag 8 oktober) voeren de Ondernemingsraden van KLM, transavia.com, Martinair en Schiphol actie tegen de plannen om de vliegtaks wederom in te voeren. Voor vervoer naar de Tweede Kamer in Den Haag wordt gezorgd. Het wederom invoeren van de vliegtaks, zoals in 2009, heeft een
Morgen (dinsdag 8 oktober) voeren de Ondernemingsraden van KLM, transavia.com, Martinair en Schiphol actie tegen de plannen om de vliegtaks wederom in te voeren. Voor vervoer naar de Tweede Kamer in Den Haag wordt gezorgd.

Het wederom invoeren van de vliegtaks, zoals in 2009, heeft een directe invloed op de werkgelegenheid in de luchtvaartsector en dus ook onze banen! Ga daarom mee naar Den Haag en laat zien dat je staat voor jouw baan! We willen maximaal zichtbaar zijn, dus we doen vooral ook een oproep aan collega's van alle vliegmaatschappijen om in uniform te komen!

Vliegtaks, een ticket naar werkeloosheid. Laat het niet gebeuren!

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen! Het mag onder werktijd, maar belangrijk is natuurlijk dat de operatie niet wordt verstoord, overleg dus altijd met je direct leidinggevende. Meedoen is op vrijwillige basis.

Het vertrekschema ziet er als volgt uit:

Om 10.15 uur vertrekken er bussen vanaf SPL-plaza en het KLM hoofdkantoor naar het Malieveld in Den Haag. Vanaf het Malieveld lopen naar het Plein, 13.00 uur aankomst op het plein en aanbieden petitie aan kamerleden. Rond 14.00 uur terug op Malieveld en terug in bussen naar SPL. De verwachting is rond 16.00 uur weer terug te zijn.

Laat nu weten dat je meegaat en waar je opstapt via een email naar OR@klm.com.

Uiteraard kan je ook op eigen gelegenheid komen.

VNC in actie in Den Haag én Straatsburg
Een deel van het VNC zal deelnemen aan deze actie, een ander deel van het bestuur zal afreizen naar Straatsburg om daar te lobbyen tegen de voorgenomen invoering van de verslechterde EU/FTL ofwel onze WRR. Het zijn drukke tijden, maar het gaat om onze banen dus daar staan wij als VNC voor!

 

VNC bestuur

 

 

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA