• home
  • Actueel
  • Aanvulling op Vluchtpost KLM IR en reserveblok

Aanvulling op Vluchtpost KLM IR en reserveblok

27 jul. 2015

Ondanks een check op de Vluchtpost 'Recht op een CS dag' in VNC Magazine 6 had er voor de volledigheid van VNC zijde een aanvulling bij gehoord, dat is niet gebeurd waarvoor onze excuses! Van P&A ontvingen wij deze toelichting: de Ingenomen Verlof (IR) regel zoals omschreven in
Ondanks een check op de Vluchtpost 'Recht op een CS dag' in VNC Magazine 6 had er voor de volledigheid van VNC zijde een aanvulling bij gehoord, dat is niet gebeurd waarvoor onze excuses! Van P&A ontvingen wij deze toelichting: de Ingenomen Verlof (IR) regel zoals omschreven in Vluchtpost geldt enkel wanneer er van 3 dagen RV een dag wordt ingenomen.


Maximaal eenmaal per blok kan 3 RV teruglopen naar 2 RV. Wordt de ingenomen dag niet teruggegeven in het blok dan blijft deze niet alleen op de IR-teller staan maar komt er ook één dag op de CS-teller, zonder deeltijdverrekening. Dit wordt achteraf door P&A gedaan. Verder liet P&A ons het volgende weten: "Het is een misvatting dat dit alleen maar gebeurt wanneer de CA hierover aan de bel trekt. In het betreffende geval kan het echter zo zijn dat de registratie bij diegene is geslipt, wat wij uiteraard betreuren."

Volledige regeling zoals op klm4u
Voor de volledigheid bij deze de beschrijving zoals op klm4u > Werk en Rusttijden (WRR) > IR: Ingenomen Verlof (IR)

Ingenomen verlof hangt samen met het tweeweekse reserveblok. IR kan alleen ontstaan en worden uitgekeerd in zo'n blok.

Hier de regels m.b.t. IR:

  IR -teller niet hoger dan +4

  Worden er bij een stand van +4 IR weer dagen ingenomen, dan komen deze op de CS-teller, verrekend naar deeltijd. (achteraf door P&A opgevoerd*)

  IR-teller niet lager dan -2

  IR-teller is voor ieder deeltijdpercentage gelijk: 100%

  max 1 dag inname bij 3, 4 of 5 RV

  max 2 dagen inname bij 6 of meer RV

  max eenmaal per blok kan 3 RV teruglopen naar 2 RV. Wordt de ingenomen dag niet teruggegeven in het blok dan blijft deze niet alleen op de IR-teller staan maar komt er ook één dag op de CS-teller, ZONDER deeltijdverrekening. Dit wordt achteraf door P&A gedaan*.

  3 RV naar 2 RV mag niet als afmelden in AMS valt tussen 2400 en 0600 l.t.

max 2 ICA-cycli per blok inkorten

  Een ingekorte ICA-reis mag niet worden voorafgegaan door een korte opdracht

  Europaverlof mag niet worden ingekort.

Een IR wordt een keer teruggegeven in een volgend reserveblok. Dus niet per sé hét volgende blok. Op het moment dat je zo'n dag terugkrijgt (het is een vrije dag) heb je dus een dag minder gevlogen maar krijg je achteraf wel het volledige verlof (inclusief NIZ voor deeltijders) als had je 100% productie geleverd. Uiteindelijk komen de zaken dus in balans.

* In twee gevallen is er sprake van het achteraf verwerken door P&A. Crewcontrol kan vragen hierover dus niet beantwoorden.

Namens de redactie

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA