• home
  • Actueel
  • Aantal en 'types' KLM zomerstewards en -stessen

Aantal en 'types' KLM zomerstewards en -stessen

8 apr. 2016

De VNC heeft tijdens het afgelopen KLM cabineoverleg aangedrongen om de tijdelijke zomercollega’s naast de 737 ook allemaal Airbus te laten vliegen. Of als alternatief in ieder geval een deel van deze groep ook voor de Airbus op te leiden.
Dit om de lusten en de lasten eerlijk te verdelen met de huidige collega’s die B737 en A330 in hun pakket hebben. KLM is nu op ons punt teruggekomen en heeft besloten de opleidingsvolgorde gedeeltelijk aan te passen. Naast het eerste type 737 zal ongeveer eenderde van de seizoen CA's instromen met de A330 als tweede type en zo’n tweederde met de B777 als tweede type.

Seizoen CA's met met 30 FTE verhoogd
Naar aanleiding van een recente beslissing voor een productieverhoging voor de Airbus, is de instroom van seizoen CA's met met 30 FTE verhoogd naar een totaal van 238 FTE. Ook die additionele seizoen CA's zullen in de bestaande typecombinatie 737/777/A330 instromen.

Daarnaast overweegt KLM om, naast de nog uitstaande uitvraag tijdelijk meerwerk, de al toegekende meerwerkperiodes te verlengen met 1 maand (op basis van een uitvraag). Zodra daarover een beslissing is genomen zal KLM dat communiceren.

KLM sectiebestuur

 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA