• home
 • Actueel
 • Aanpassingen KLM schema’s, omlopen en services

Aanpassingen KLM schema’s, omlopen en services

23 mrt. 2020
De VNC collega’s hebben dit weekend samen met FNV Cabine en KLM per direct een aantal afspraken aangepast met name over de langere schema’s/omlopen, de service aan boord en de ‘opstuur cabin crew’. Omdat er veel verontruste berichten binnenkomen over contacten aan boord, de lange omlopen en het soms verplichte verblijf op hotelkamers kiezen we er voor om zoveel tegemoet te komen aan de wensen van het merendeel van het korps.

We proberen steeds zo goed en snel als mogelijk in te spelen op recente ontwikkelingen rondom Corona en jullie vragen die daaruit voortvloeien. De komende dagen zal de KLM operatie in het teken staan van het naar huis brengen van zoveel passagiers en crew.

Gezondheid is prioriteit nummer 1
We hebben uiteraard begrip voor de vele oproepen en de onrust en doen ons uiterste best om jullie volledig ter dienst te staan en te ondersteunen.
Ook staan we 24/7 in nauw contact met de werkgever om voortdurend jullie zorgmeldingen te delen en hierop met aanpassingen te acteren. De gezondheid van cabinecollega’s staat ook bij de VNC daarbij voorop!

Bijstellingen in het kort
 • ICA omlopen zijn (verder) verkort en nachtstops teruggebracht;
 • Richtlijnen voor werkmethodieken zijn (verder) aangepast om de service op een zo veilig mogelijke manier te kunnen uitvoeren. Werkzaamheden in de cabine waarbij je in contact bent met passagiers zijn gereduceerd en PAS-teksten aangepast op de geldende hygiëneregels. Je mag handschoenen gebruiken, Boardingpassen hoef je niet meer aan te pakken en het werven van Frequent Flyers en de PR ronde vervallen. Verder mogen crews zelf onderling beslissen de service nog meer op de situatie aan te passen;
 • Mondkapjes zijn voor alle vluchten beschikbaar bij de balie naast de roltrap in het BMC (max. 2 per persoon);
 • Maatregelen aangaande roosters zijn aangepast; Crew coördinatie belt jou in geval van een schemawijziging;
 • Crew security checks zijn toegespitst op de RIVM bepalingen;
 • Corona-kit wordt uitgereikt aan de senior purser, op Europa worden deze voor de purser naar CSH gebracht;
 • 1 toilet aan boord mag worden gereserveerd voor crew;
 • USA Visa worden momenteel niet in behandeling genomen door het Amerikaanse consulaat;
    
Houd vooral zelf ook de KLM newsapp in de gaten want daar staat tegenwoordig need to know zaken rondom Corona op!

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA