• home
  • Actueel
  • Aangescherpte acties: VNC stopt met motiveren KLM vluchten

Aangescherpte acties: VNC stopt met motiveren KLM vluchten

15 okt. 2019
Omdat KLM geen gehoor geeft aan ons ultimatum met de eis om te komen met een verbeterd structureel loonbod, zijn onze acties vanaf vandaag aangescherpt. We zijn volledig gestopt met motiveren* van alle KLM vluchten.

Als de directie er in deze financiële topjaren niet voor wil kiezen om haar personeel ook een fatsoenlijke structurele loonsverhoging te geven, wanneer gebeurt dit dan wel vragen wij ons af… Als je de lijn van denken van de KLM directie volgt dus nooit meer!

Miljoenen zijn bespaard
De VNC heeft altijd meegewerkt aan motiveren, waardoor KLM miljoenen euro’s heeft kunnen besparen door het niet te hoeven vertragen of annuleren van vluchten. Door het stopzetten van motiveren dwingen we KLM om strak binnen de cao afspraken te opereren, wat inhoud dat KLM in haar portemonnee wordt geraakt. Slechts een deel van deze miljoenen euro’s waren nodig geweest om tegemoet te komen aan onze looninzet.
De directie kiest er voor om het hard te spelen door geen onderhandelingsruimte meer te bieden waardoor er geen mogelijkheden meer zijn om met onderhandelen uit deze impasse te komen. Wij verharden nu ook onze opstelling om te beginnen met het niet langer motiveren.

KLM sectiebestuur

*Niet meer motiveren
KLM heeft toestemming van de VNC nodig als zij een vlucht wil uitvoeren die qua werk- en rusttijden (door verstoringen) buiten onze cao valt. Bij het stopzetten van motiveringen staan we niet langer toe dat KLM afwijkt van onze cao. Nu we de benodigde toestemming niet langer afgeven, valt de flexibiliteit van de vluchtuitvoering weg. Dat heeft consequenties voor de flexibiliteit, waarbij de operatie verstoord kan worden door vertragingen en annuleringen.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA