• home
  • Actueel
  • Aandachtspunten voor belastingen voor leden met toeslagen

Aandachtspunten voor belastingen voor leden met toeslagen

11 jan. 2019
Onze belastingadviseur is in de aanloop van de belastingaangiftes al druk met het adviseren van leden. Een veelgehoorde vraag gaat over toeslagen, waar wij hier dan ook wat toelichting over geven.

Als er in een bepaald jaar meer inkomsten worden verkregen dan wat er bij het verkrijgen van toelagen (denk aan Zorgtoeslag, Huurtoeslag en/of Kindgebonden budget) aan de belastingdienst is doorgegeven, houd dan rekening met die veranderingen.

Extra inkomsten
Extra inkomsten kunnen bijvoorbeeld komen uit:
Een te verwachten winstuitkering in het voorjaar 2019
Een hoger (deeltijd) werkpercentage
Een hogere loonafrekening door senioriteit en/of promotie
Een eenmalige uitkering van de VVR
Andere extra inkomens

Omdat de hoogte van deze bedragen vaak nog onzeker zijn, moet je dit toch proberen in te schatten. Dan kun je het totaal te verwachte jaarinkomen 2019 doorgeven aan de belastingdienst.

Het is - helaas - ook mogelijk dat er over 2018 een aanpassing komt met terugwerkende kracht  ten aanzien van de ontvangen toeslagen over dat belastingjaar. Wees alert en zorg ervoor dat de fiscus op tijd kan inschatten hoe hoog jouw totale inkomen in 2019 wordt.

Hoe ga je te werk?
Ga naar de site van de belastingdienst en log in bij mijn toeslagen en vervolgens inloggen met jouw digiD codes. Ga naar de kolom: er wijzigt iets in mijn inkomen en vul het door jou ingeschatte jaarinkomen 2019 in.
Jaarinkomen is: jouw december jaarstrookje (12 maanden inkomen + 8 procent daarover vakantiegeld + eindejaarsuitkering + evt winstuitkering en/of VVR afkoop).
Het is even rekenen, maar zeer nuttig omdat terugbetalen van toeslagen heel vervelend is en altijd op het verkeerde moment komt.

Mocht je nog vragen hebben, maak dan via de VNC belastingagenda een afspraak bij ons. Meer informatie over deze service: https://vnconline.nl/vnc/services#cb9d6807d138a443e901e2eca6f2e8e7

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA