• home
  • Actueel
  • 10 minuten KLM werkonderbreking 27 en 28 oktober

10 minuten KLM werkonderbreking 27 en 28 oktober

25 okt. 2016

De VNC kan niet anders dan haar acties aanscherpen en heeft bij KLM werkonderbrekingen van 10 minuten aangekondigd direct na de cabin crew briefing voor iedere vlucht van KLM die vanaf Schiphol vertrekt op voor donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2016, beide dagen tussen 05.00 en 23.00 uur.
KLM schrijft historie door te breken met de goede, jarenlange traditie om middels overleg uit impasses te komen. Dat is de uiterst teleurstellende conclusie na de ultieme VNC poging van gisteren om er met KLM uit te komen.

We moeten samen optreden: samen sterk met alle cabinecollega’s en samen met de cabinebonden onderling. Daarom trekken we zij aan zij op met FNV cabine: voor donderdag en vrijdag staan dezelfde acties uit. Schouder aan schouder met als doel elkaar te versterken richting KLM om zo de -1 CA maatregel van tafel te krijgen.

Repeterend KLM liedje leidt niet tot oplossingen
Deze KLM -1 CA maatregel is niet overlegd maar opgelegd en is een onterechte voorsprong op de cao onderhandelingen. Wij willen zonder voorwaarden en eisen vooraf die cao onderhandelingen starten maar niet voordat de pensioenkwestie is opgelost. De KLM langspeelplaat blijft hangen in de groef “wij willen overleg, zij niet” en dit zorgt slechts voor een repeterend liedje en niet voor oplossingen.

Doe massaal mee met acties
Hoewel er gevoel is voor de twijfels bij sommige collega’s om een werkonderbreking te houden, roepen wij jullie allemaal op (VNC leden, FNV leden en niet leden) om massaal mee te doen! Het gaat hier niet alleen om ons mooie beroep en onze toekomst, maar ook om de toekomst van KLM: onze passagiers zijn niet gebaat bij minder personeel dus minder service.

Je ontvangt van ons z.s.m. de spelregels die horen bij een werkonderbreking, dus wordt vervolgd.

KLM sectiebestuur

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA