• home
  • Achtergrond Transavia
De maand is bijna om we kijken terug op een periode waarin het sectiebestuur veel meldingen heeft ontvangen over drie onderwerpen die ons in het overleg met Transavia enorm bezighouden.

Geldzorgen
De wereld om ons heen is veranderd: boodschappen, energie- en brandstofprijzen zijn in korte tijd fors duurder geworden. Prijsstijgingen die ons als consument verrast hebben. Onze Transavia leden hebben over dit onderwerp een groot aantal meldingen gedaan. Er zit vooral veel pijn bij de brandstofkosten die het cabinepersoneel van Transavia parten spelen. Transavia cabinepersoneel kent amper lay-overs en daarom is er veel woon- werkverkeer dat nu enorm prijzig is. Collega’s uiten hun grote geldzorgen, men komt met de financiën in de knel. De VNC is het gesprek hierover met Transavia aangegaan en wil naar ondersteunende maatregelen toe te kunnen werken. We gaan er alles aan doen om hier een positieve oplossing voor te vinden.

Lange vluchten
Voor lange vluchten zoals o.a. Beiroet, Amman en Tel Aviv, is recent een taskforce met tien cabineleden gestart. Binnen deze werkgroep probeert men oplossingen te bedenken die verlichting kunnen brengen t.a.v. de lange duties. Binnen deze taskforce worden kleinere werkgroepen geformeerd. In deze werkgroepen zitten kantoorcollega’s en cabinecollega’s. Cabinecollega’s melden aan de VNC - als gevolg van lange vluchten - steeds vaker intense vermoeidheid. De VNC hoopt dat deze taskforce een succesvolle uitkomst zal hebben, we houden ook hier de vinger aan de pols.

Ontevredenheid rooster
Onze leden blijven hun ongenoegen uitten over de roosters. De balans tussen werk- en privétijd wordt door velen als ondermaats ervaren. Een andere veelgehoorde klacht is dat de indelingen op scherp staan. Er is doorgaans geen extra rustruimte tussen de vluchten waar dit in het verleden wel het geval was. Het sectiebestuur is ongerust over de voortdurende klachtenstroom. Het helpt ons als jullie de kwaliteit van de roosters, naast de melding aan de VNC, ook doorsturen naar goed.cabinerooster@transavia.com.

Sectiebestuur Transavia
Lauren Klaassen en Antonie Kloots  

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA