Ruime meerderheid KLM Ledenraad stemt voor transitieplan pensioen

4 juli 2024

Onze Ledenraad heeft stevig gediscussieerd over het Transitieplan voor de nieuwe pensioenregeling voor KLC/KLM cabinepersoneel. In de daaropvolgende stemming was een ruime meerderheid voor en eerder deze week stemden onze KLC-leden ook al in. Na jaren van voorbereidingen en intensieve onderhandelingen door onze VNC pensioenexperts is het plan nu een akkoord.

De Ledenraad is vanaf het begin meegenomen in dit traject en na veel vergaderingen hierover is er met 87% voor het Transitieplan gestemd. We hebben de uitkomst van de stemmingen gedeeld met werkgevers KLC/KLM, het pensioenfonds en andere betrokken vakbonden.

Voortgang
De transitie naar de nieuwe pensioenregeling staat voor 1 januari 2026 op de agenda. Nu alle betrokken partijen hun instemming hebben gegeven, kan het pensioenfonds in verdere voorbereiding hierop een plan van invoering gaan maken. Natuurlijk blijven wij ook hier nauw bij betrokken en houden we jullie op de hoogte!

Hier lees je onze achtergrondinformatie en als je nog iets wil weten of bespreken, dan zijn wij beschikbaar!

Ivo Kruse Koster, Carolina Bouwer, Roberto Tunzi, Ingrid Brama, Marije Kroese, Chris van Elswijk KLM-sectiebestuurders

 

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl – 020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.