20 september hervatting KLM cao-onderhandelingen

19 september 2023

Na de VNC brief met ultimatum heeft KLM ons uitgenodigd voor cao-overleg. Om een zorgvuldige afweging te maken en niet over één nacht ijs te gaan, hebben we daarvoor KLM’s basis voor een verbeterd loonbod goed bekeken. Dat biedt voldoende aanleiding voor verder onderhandelen, waarbij we er vanzelfsprekend strak in gaan om te zorgen voor financiële en sociale zekerheid voor al onze (cabine)leden.

Dat betekent dat we morgen (20 september) de onderhandelingen voortzetten. Dat houdt ook in dat we volgens de juridische regels ons ultimatum opschorten. Wij hebben KLM op voorhand gemeld dat, mocht tijdens het overleg blijken dat zij alsnog onvoldoende tegemoetkomen aan de VNC eisen, we de acties weer versneld zullen aanzeggen.

We houden je op de hoogte van de ontwikkeling en meer achtergrond lees je via de speciale cao button.

Ivo Kruse Koster, Marije Kroese, Ingrid Brama, Carolina Bouwer, Roberto Tunzi, Chris van Elswijk, KLM Sectiebestuurders.

De VNC strijdt voor jouw goede arbeidsvoorwaarden en toekomst. Investeer in jezelf en word ook lid via dit aanmeldformulier of vraag meer informatie via secretariaat@vnconline.nl  020 5020480. Je kunt de contributie grotendeels terugkrijgen via de cafetariaregeling. Samen staan we sterker voor de belangen van al het cabinepersoneel.